Sursele citate au declarat pentru Medaifax ca firma Shelter Security, care apartine omului de afaceri Alin Ionescu, sotul cantaretei Cristina Spatar, ar fi cooptat, timp de trei ani, serviciile unor alte societati de paza si protectie, pe motiv ca nu ar face fata numarului mare de clienti. 

Astfel, Shelter Security ar fi dat, in regim de subantrepriza, o parte din servicii catre noua firme, dintre care una ar fi reala, iar celelalte opt ar fi de tip "fantoma", acestea din urma neavand angajati pentru paza si protectie si nici autorizatie de la politie sa ofere astfel de servicii. 

Shelter Security ar fi inregistrat in contabilitatea societatii, in perioada 2009-2012, achizitii fictive de servicii de securitate și paza in valoare de 103 milioane de lei, la care se adauga TVA de 22,4 milioane de lei. In acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei. 

Zece perchezitii au avut loc luni in Bucuresti si judetul Ilfov. Au fost vizate locuintele mai multor persoane si sediile unor firme de paza.

"In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii prestatoare de servicii de securitate si paza ar fi creat un circuit infractional format din zece societati comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzactii fictive in perioada 2009-2012, in valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", potrivit Politiei Romane. 

Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti vor audia 12 persoane, printre care si Alin Ionescu, au precizat sursele citate.