Compania irlandeza a anuntat ca subsidiara sa a achizitionat participatiile partenerilor sai Sterling Resources Ltd si Beach Energy Ltd in zacamintele din Romania, inaintea vanzarii catre GVC. 

Sterling Resources Ltd. a transferat catre Petroceltic Romania B.V. cota sa de participare de 40% la perimetrul EX-27 Muridava din platoul continental romanesc al Marii Negre, apartinand filialei sale detinuta integral, Midia Resources SRL. 

Petroceltic Romania B.V este filiala detinuta integral de Petroceltic Resources PLC. 

Tranzactia a fost aprobata de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale din Romania, iar in schimbul transferului se vor primi un pret nesubstantial, plus acceptarea de catre cumparator a tuturor obligatiilor restante. 

In 26 martie 2015, Sterling a anuntat vanzarea tuturor operatiunilor sale din Romania catre Carlyle Group, insa finalizarea acestei vanzari este supusa indeplinirii anumitor conditii. 

"Vanzarea anuntata astazi (marti, n.r.) a unor drepturi de concesiune ce fac parte din operatiunile Sterling din Romania, anume cele privind perimetrul EX-27 Muridava catre Petroceltic Romania BV, a fost avuta in vedere de acordul incheiat recent cu Carlyle si nu are niciun impact asupra tranzactiei cu Carlyle", potrivit unui comunicat Sterling Resources.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana de petrol si gaze cu sediul la Calgary, listata la bursa in Canada. Compania deruleaza operatiuni in Regatul Unit, Romania, Franta si Tarile de Jos si actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa de Valori TSX-V sub simbolul 'SLG'.

In 2014, Petroceltic si partenerul sau Hess Middle East New Ventures au suspendat operatiunile in regiunea autonoma Kurdistan din Irak, pe fondul extinderii turbulentelor din regiune. 

Petroceltic International este o companie cu sediul la Dublin si este specializata in segmentul de upstream (explorare si productie) de petrol si gaze, avand operatiuni in Africa de Nord, Marea Mediterana si Marea Neagra.

Compania este listata la Bursa de la Londra si de la Dublin.