Philippe Lhotte a fost numit director general al băncii şi membru în CA în toamna anului 2012. În urmă cu un an, acesta a fost înlocuit la conducerea băncii de François Bloch.

Înaintea numirii pe postul din România, Lhotte a fost preşedinte - director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria.

Banca a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,066 miliarde lei (circa 230 milioane euro), în creştere cu 75,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, impulsionat de activitatea comercială dinamică precum şi de profilul de risc îmbunătăţit.

Venitul net bancar al Grupului BRD a ajuns la 2,061 miliarde lei, accelerând la +3,4% faţă de anul trecut, excluzând elementele nerecurente: câştiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare şi din tranzacţia VISA Europe din primele 9 luni ale anului 2016, care au totalizat 127 milioane lei, şi câştiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare de 9 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2017.

BRD, a treia bancă de pe piaţă după active, este controlată de grupul francez Société Générale, care deţine circa 60,2% din capital. BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 9,01 miliarde lei.

Anul trecut, BRD a pierdut locul al doilea în sistemul bancar românesc după valoarea activelor, fiind depăşită de Banca Transilvania. BRD a ocupat poziţia a doua a podiumului pieţei bancare aproape două decenii, din 1999, după prăbuşirea Bancorex.

Principalii competitori ai BRD în România sunt BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen, Unicredit şi ING.