Cifra anuntata luni este mai mare decat pierderile de 398 de miliarde de yeni inregistrate in exercitiul 2008/2009, in urma crizei financiare globale.  

Toshiba a precizat ca restructurarea de personal, echivalenta cu aproximativ 3% din forta sa de munca, va viza in special operatiunile de productie de televizoare, PC-uri si electrocasnice, transmite Agerpres.

Aproximativ 3.700 de posturi vor fi eliminate la divizia de televizoare, ceea ce reprezinta aproximativ 80% din efectivele acestei ramuri, grupul urmand sa renunte la productia de televizoare peste hotare si sa vanda o uzina din Indonezia.

In cazul diviziei de PC-uri vor fi eliminate 1.300 de locuri de munca. De asemenea, in ceea ce priveste operatiunile din domeniul PC-urilor, Toshiba a informat ca analizeaza o posibila regrupare impreuna cu alti producatori. Nu a dezvaluit numele acestora, insa in urma cu o saptamana in presa japoneza au aparut informatii potrivit carora Toshiba se va alia cu Fujitsu si Vaio (fosta divizie de PC-uri a grupului Sony).  

Toate aceste decizii vin dupa ce la inceputul acestui an Toshiba a recunoscut ca intre 2008 si 2014 a falsificat rezultatele pentru a majora profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari). In plus, restructurarea operatiunilor Toshiba vine intr-un moment in care producatorii japonezi de echipamente electronice au dificultati in a concura cu rivali chinezi si sud-coreeni.