Pirelli are trei fabrici in lume unde se produc pneurile speciale de competitie: la Izmit, in Turcia, unde se fabrica pneurile de Formula 1 si cele pentru raliuri, in Brazilia si la Slatina, unde se produc pneurile pentru seriile GP2 si GT.

in acest an, cinci dintre pilotii care au concurat in GP2 sunt prezenti in cea mai importanta competitie automobilistica. Pentru sezonul 2012 al GP2 aproape intreaga gama a fost reproiectata, pneurile devenind mai moi si mai rapide. Pilotii vor putea utiliza noi "gume" de compozitie medie, soft si supersoft, toate acestea fiind produse la uzina din Slatina.

Tot la Slatina sunt produse si pneurile pentru competitile din categoria GT, respectiv Seria GT Sprint, care se va derula impreuna cu Blancpain Endurance Series. Campionatele sunt destinate masinilor sport de top, precum cele fabricate de Audi, Jaguar, McLaren, Aston Martin, Corvette, BMW si Porsche.

In 2013, Pirelli se implica in 250 de campionate din lumea sporturilor cu motor din peste 40 de tari si in peste jumatate dintre acestea este unic furnizor de pneuri. Compania italiana va furniza peste 720.000 de pneuri pentru toate activitatile de motorsport anul acesta.