Din aceasta pozitie el trebuie sa replice strategia comerciala pe care a implementat-o la BRD in ultimul deceniu si pe alte piete unde opereaza SocGen.

"Expertiza lui Sorin Popa este extrem de valoroasa si vrem sa beneficiem de acest lucru. Vom avea un business plan comun, dar strategia va tine de specificitatile fiecarei piete. Pentru a face acest lucru trebuie sa fim inteligenti", a mentionat Jean-Louis Mattei, presedintele bancii internationale a SocGen.

Strategia la care va lucra Popa va avea ca prioritati Rusia, tari din nordul Africii si Cehia, unde are banci SocGen.

Bernardo Sanchez Incera, numarul doi in Société Générale, a declarat ca BRD este un reper in cadrul grupului pe partea comerciala si de retail. "Ceea ce s-a dezvoltat aici in termeni de strategie, filozofie, marketing si implementare vrem sa replicam si pe alte piete."

Cei doi bancheri francezi sunt membri in Consiliul de Administratie al BRD. Ei au fost prezenti la Bucuresti la finalul saptamanii trecute, unde au anuntat plecarea lui Popa la Paris si l-au prezentat pe cel care va prelua conducerea BRD in calitate de presedinte anul viitor - Alexandre Maymat.

Citeste continuarea pe www.zf.ro