"Proiectul de implementare a serviciilor bancare in Posta Romana a fost deschis tuturor institutiilor financiare cu licenta bancara, interesate de incheierea unui parteneriat pe termen lung cu Posta Romana. Proiectul este unul de amploare, atat din punct de vedere organizatoric, cat si din punct de vedere al impactului asupra participantilor la proces, respectiv institutia financiara, Posta Romana, utilizatorii de servicii financiar-bancare si chiar statul roman. Evident, un astfel de proiect este de asteptat sa influenteze semnificativ piata de profil, prin cresterea gradului de incluziune financiara a populatiei", potrivit Postei Romane, transmite Mediafax.

In decembrie 2013, Posta Romana a anuntat ca a inceput negocierile cu grupul Intesa Sanpaolo in vederea incheierii unui acord bilateral privind vanzarea de servicii bancare si financiare in cadrul oficiilor postale ale operatorului si sub brandul «Posta Romana». 

Cu o retea de peste 5.600 de sucursale, compania detine cea mai mare acoperire la nivel national de pe piata serviciilor postale, comparabila cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piata bancara. 

Posta Romana mentioneaza ca Intesa Sanpaolo Bank ramane unul dintre participantii la procesul de selectie, aratand ca mai sunt si alte institutii bancare interesate. 

"Operatorul public de servicii postale continua dialogul cu institutiile bancare interesate de acest parteneriat si estimeaza finalizarea negocierilor in ultimul trimestru al acestui an", precizeaza Posta Romana.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei in 2013, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are mai mult de 27.000 de angajati. 

Posta este controlata de stat (prin Ministerul pentru Societatea Informationala) - 75% si Fondul Proprietatea - 25%