"In acest moment, Posta Romana are datoriile esalonate, respecta prevederile disciplinei financiare privind plata debitelor restante si a achitat, pana in prezent, peste 45% din suma datorata bugetului general consolidat al statului", anunta CNPR. 

"Esalonarea la plata a datoriilor a facut posibila prevenirea acumularii de noi datorii pentru Posta Romana. Reamintim ca, in anul 2014, operatorul national de servicii postale a trecut, pentru prima data in ultimii cinci ani, de la pierdere la profit. Mai mult, Posta Romana a contribuit, in 2014, cu 390 de milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, aceasta fiind o suma-record in conditiile disponibilizarilor operate in 2013 si care au redus contributiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din aceasta suma reprezinta TVA aferenta contractelor comerciale incheiate in cursul anului 2014", comunica CNPR. 

Datele financiare ale companiei, publicate la jumatatea lunii iunie 2015, arata ca profitul net al Postei Romane a ajuns, in primele patru luni ale anului, la 18,7 milioane de lei (4,16 milioane de euro), pe fondul cresterii veniturilor cu 3,1% fata de perioada similara a anului trecut. 

In acest context, situatia financiara a companiei, pentru perioada ianuarie - aprilie 2015, arata un avans al veniturilor totale de 11,7 milioane de lei fata de perioada similara a anului trecut, pana la 391 de milioane de lei, dar si o crestere a cheltuielilor cu 16,7 milioane de lei, ca urmare a majorarii salariale implementate la finalul lui 2014. Cu toate acestea, mentinerea cheltuielilor (371 de milioane de lei) sub nivelul veniturilor a facut posibila obtinerea unui profit brut de 19,5 milioane de lei. 

Compania este detinuta de statul roman prin Ministerul pentru Societatea Informationala (75%) si de Fondul Proprietatea (25%).

Posta Romana detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania