In 2012, compania a raportat pierderi de 52,06 milioane de lei, la afaceri de 1,21 miliarde de lei.

"La finele primelor noua luni, societatea inca se afla pe minus, dar speram ca situatiile financiare aferente lunii octombrie sa fie pe plus, dupa ce fondul de salarizare a companiei a scazut cu 12% in urma disponibilizarii unui numar de 3.650 de persoane. In acest moment, Posta Romana are circa 27.500 de salariati. Pentru anul viitor, compania va urmari atingerea unui profit de 100 milioane de lei", a afirmat Ion Smeeainu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca, dupa obtinerea tuturor avizelor, Posta Romana va intra pe piata brokerajului in domeniul asigurarilor, prin infiintarea Broker Posta Romana.

"Cel mai probabil, activitatea de brokeraj va fi demarata de la 1 ianuarie 2014. In prezent, Posta Romana a inaintat catre Autoritatea de Supraveghere Financiara documentatia pentru obtinerea avizului de functionare pe aceasta piata", a spus seful Postei.

Smeeianu a mai spus ca, in cel mult 30 de zile, Posta va deschide, alaturi de un partener, primul oficiu postal in franciza. "De asemenea, vom demara proiectul «Ghiseul Telecom», unde vom comercializa produse si servicii ale operatorilor de telecomunicatii, primele cereri venind din partea Romtelecom si 2K Telecom. Probabil ca cereri similare vor veni si de la Orange si Cosmote. Castigurile Postei vor veni din comision", a spus Smeeianu.

In urma unei investiti de 180.000 de lei, Posta Romana a deschis in Capitala un oficiu postal modernizat, amplasat pe Soseaua Iancului 5-7, care va permite, potrivit lui Smeeianu, furnizarea de servicii postale la o calitate mai buna. Un alt oficiu postal modernizat a fost deschis in Bulevardul Banu Manta.

"In premiera pentru un oficiu postal din reteaua noastra, serviciile destinate persoanelor juridice sunt separate de cele oferite populatiei. Vrem sa mai modernizam inca patru oficii postale in Capitala, cate unul in fiecare sector, lucrarile urmand sa se incheie pana la finele anului. De asemenea, vrem sa avem cate un astfel de oficiu in fiecare resedinta de judet, obiectiv pe care incercam sa-l punem in aplicare in cursul anului viitor, in functie de posibilitatile financiare ale companiei", a spus seful operatorului.

Smeeianu a mai aratat ca Posta a renuntat la proiectul de intrare pe piata operatorilor virtuali de telecomunicatii (MVNO), invocand intarzierea negocierilor cu operatorul de la care compania vroia sa inchirieze retea de telecomunicatii si schimbarilor preconizate in domeniul tarifelor de interconectare.

Cu afaceri de 1,21 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Actionarii CNPR sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%. Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011. In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an. Societatea va fi privatizata in cursul anului 2014.