MSI detine un pachet de actiuni reprezentand 75% din capitalul social al CNPR, restul actiunilor revenind Fondului Proprietatea.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, Posta Romana a raportat pentru anul 2013 pierderi de 29,43 milioane de lei la o cifra de afaceri de 1,15 miliarde de lei. In 2012, pierderile operatorului postal national au atins 52,1 milioane de lei la afaceri de 1,21 miliarde de lei.

"In calitate de ministru al Societatii Informationale doresc sa fac publice rezultatele financiare de exceptie ale Companiei Nationale Posta Romana pentru anul 2014, care, spre satisfactia noastra, au depasit tintele de profit stabilite la preluarea mandatului. (...) Aceste rezultate arata clara ca in Romania pot fi obtinute performante economice si la companiile de stat atata vreme cat exista dialog, respect reciproc, incredere si profesionalism in desfasurarea activitatii noastre in fiecare zi in folosul societatii", a declarat ministrul Razvan Cotovelea intr-un comunicat al MSI.

El a adaugat ca, pentru CNPR, anul 2014 se incheie cu eliminarea pericolului de insolventa pentru urmatorii doi ani.

"De asemenea, acest an se incheie cu o crestere salariala ce nu pune in pericol dezvoltarea companiei, cu un acord solid intre conducere si sindicate precum si cu un proces de privatizare relansat ce se afla in plina desfasurare", a mai spus Cotovelea.

Pentru acest an, conform bugetului de venituri si cheltuieli aprobat prin hotarare de guvern, Posta Romana si-a propus un profit net de 10,42 milioane de lei la venituri totale de 1,194 miliarde de lei.

In perioada 2008-2012, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Posta Romana a consemnat pierderi in fiecare an, care, cumulate, au atins 560 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Cu aproximativ 27.000 de salariati, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati.