“Deutek este o companie de succes, bine gestionata, cu o indelungata traditie in a oferi clientilor sai servicii excelente si care detine unele dintre cele mai puternice marci din Romania. Achizitia adauga brandurile de vopsea cu cea mai rapida crestere din Romania, o piata din care PPG are momentan doar o cota redusa. Aceasta achizitie importanta in Romania extinde prezenta noastra in regiune si completeaza pozitiile noastre in Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Slovacia”, a declarat Jean-Marie Greindl, presedinte PPG EMEA.

Deutek produce si comercializeaza un portofoliu extins de vopsele profesionale si pentru consumatorii casnici, sub marcile Oskar si Danke!. Produsele sale sunt vandute in peste 120 de magazine de bricolaj si 3.500 de magazine specializate din Romania.

“Managementul companiei Deutek a fost intotdeauna dedicat sa-si construiasca o pozitie de lider de piata, bazata pe branduri de incredere si oferte de produse inovatoare pentru consumatori. Aceasta viziune este pe deplin impartasita de noii nostri actionari, care sustin echipa de conducere si planurile sale de dezvoltare. Suntem increzatori ca intrarea in familia PPG va grabi ritmul de asimilare a celor mai noi tehnologii in domeniu si atingerea performantelor conforme cu viziunea noastra”, a declarat Gabriel Enache, CEO Deutek.

PPG a raportat vanzari nete de 14,8 miliarde de dolari in 2015, sigla companiei fiind o marca inregistrata a PPG Industries Ohio, Inc.