Starbucks a anuntat imediat ca cele 31 de cafenele din Chile vor ramane deschise in pofida absentei membrilor sindicali, care totalizeaza mai putin de o treime din numarul total al angajatilor.

Compania, fondata cu peste 40 de ani in urma, este considerata ca oferind unele dintre cele mai bune pachete de remuneratie din industria restaurantelor, imagine care a ajutat Starbucks sa evite sindicalizarea angajatilor din Statele Unite, cea mai mare piata pentru cunoscutul lant de cafenele.

Starbucks opereaza circa 17.000 de cafenele in peste 50 de tari din intreaga lume. Marea majoritate a angajatilor companiei nu s-au organizat in sindicate.

Sindicatul din Chile cere ca salariile sa creasca proportional cu rata inflatiei, angajatii sa primeasca o bonificatie lunara de 100 de dolari pentru alimente, dar si alte bonusuri. Starbucks subliniaza, in schimb, ca ofera salarii si compensatii mai mari ca orice alta companie cu profil similar din Chile.

Citeste si:

Cum salvezi o companie de la cadere. Ce miscari a facut CEO-ul Starbucks, Howard Schultz, pentru a repune pe picioare cel mai mare lant de cafenele din lume

Starbucks isi schimba logo-ul pentru a vinde bere si vin

10 branduri care ar putea disparea in 2012