"Voi face un anunt care va surprinde. Am ideea de a vedea un Campionat European in 2020 in toata Europa. Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizare a acestei idei. Vor exista intalniri cu federatiile si deciziile vor fi luate in decembrie sau ianuarie. Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv considera ca este o idee foarte frmuoasa", a spus Platini.

"De ce sa nu fie un Campionat European in 2020 in toata Europa si nu intr-o singura tara, in 12 sau 13 orase din toata Europa? Imi surade aceasta idee", a precizat Platini intr-o conferinta de presa la Kiev, despre Euro 2012.

Potrivit AFP, Platini este de parere ca organizarea unui astfel de turneu final ar fi mai simpla si mai ieftina. "De ce sa obligi o tara sau doua sa construiasca zece stadioane noi, aeroporturi si altele? Asa ar fi un stadion pe tara, pe oras, in intreaga Europa. Ar fi mult mai simplu si mai ieftin. Este o idee, nimic decisiv", a adaugat el, scrie Mediafax.

Comitetul Executiv al UEFA ar putea lua o decizie in legatura cu aceasta varianta in decembrie 2012 sau in ianuarie 2013. Pana in prezent, si-au anuntat candidatura pentru organizarea Euro 2020 Azerbaidjan cu Georgia si Irlanda cu Scotia si cu Tara Galilor.