Amaroso a preluat pozitia de presedinte al Yahoo! in luna mai, in acelasi timp in care Ross Levinsohn a fost numit CEO interimar. Din functia sa, acesta a condus ancheta care il investiga pe fostul director Scott Thompson, pentru o serie de nereguli. Tot Amaroso a avut o contributie importanta in aducerea Marissei Mayer la carma companiei.

“Fred a fost un presedinte minunat pentru Yahoo! in ultimul an si ii sunt recunoscatoare personal pentru increderea si indrumarea pe care mi le-a aratat cand am preluat functia de CEO. Mentoratul si perspectiva lui s-au dovedit cu adevarat valoroase pentru mine in primele luni petrecute aici, la Yahoo!”, a spus Mayer.

In declaratia pe care a dat-o, Amoroso a spus ca intentia sa a fost de la inceput sa ramana in functia de presedinte pentru doar un an, cat sa ajute Yahoo! sa treaca prin perioada de tranzitie. Amoroso va ramane in consiliu pana pe 25 iunie, dupa care locul sau va fi luat provizoriu de Maynard Webb Jr., care a mai fost director la LiveOps si COO (Chief Operating Officer) al eBay.

Actiunile companiei nu au inregistrat fluctuatii majore in orele imediat urmatoare anuntului.