Cu o investiţie de peste 500.000 de euro, linia de reciclare permite tratarea a peste 2.500 tone/an de televizoare şi echipamente ce conţin ecrane plate, conform sursei.

Procesul din noua linie de reciclare se concentrează pe extragerea substanţelor şi materialele periculoase din ecranele plate, în special a mercurului, care este îndepărtat în mediu controlat. Restul fracţiilor rezultate - metale şi plastice - sunt tratate cu ajutorul echipamentelor deja existente în cadrul Green WEEE şi apoi sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare.

Fabricile Green WEEE reciclează echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii. Deşeurile provin de pe piaţa locală, de la operatori economici autorizaţi pentru preluarea responsabilităţii producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât şi prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice, se menţionează în comunicat.

Green WEEE îşi desfăşoară activitatea în două fabrici în România (la Buzău şi la Campia Turzii), având o capacitate totală de tratare de 100.000 tone/an, cu un număr de peste 400 de angajaţi şi o investiţie totală de 25 de milioane de euro.