Astfel potrivit acordului dintre cele două companii, Zentiva România a angajat temporar 18 angajați de la IKEA România, pentru o perioada de 3 luni. Noii angajați vor fi integrați în operațiunile fabricii Zentiva pentru a acoperi producția crescută generată de cererea pieței.

“Zentiva lucrează la mai multe proiecte din Europa și nu numai pentru a asigura furnizarea de medicamente și pentru a proteja oamenii. Salutăm inițiativa IKEA de a căuta opțiuni pentru angajații săi și suntem bucuroși să ajutăm în aceste momentele dificile. Noii colegi se vor alătura eforturilor curente și misiunii noastre de a produce medicamente atât de necesare pacienților din toată țara. Suntem siguri că acest tip de cooperare poate fi replicat în întreaga economie și poate ajuta angajații din domenii care au activitate restrânsă în această perioadă”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

IKEA România a anunțat, în 20 martie, închiderea temporară a celor două magazine pe care le operează pe piața locală, ca măsură de precauție împotriva riscului continuu de COVID-19.

“Pentru a sprijini măsurile de limitare a răspândirii pandemiei, am închis toate magazinele și punctele de livrare începând cu data de 20 martie. Până în momentul în care lucrurile vor reveni la normal și vom fi din nou capabili să ne întâmpinăm clienții în magazinele noastre, le-am oferit colegilor posibilitatea de a se alătura, în mod voluntar, altor sectoare și companii care produc și distribuie diferite produse, esențiale pentru combaterea crizei provocate de pandemia de coronavirus. Suntem bucuroși să anunțăm că primul grup de 18 angajați IKEA România s-a alăturat Zentiva România. Le suntem recunoscători colegilor noștri pentru susținerea valorilor IKEA de solidaritate și grijă față de oameni”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager, IKEA România.

Zentiva România este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București și la Praga. Fabrica din România functionează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripție de pe plan local, în volume vândute.

INGKA Group este liderul mondial în domeniul vânzărilor cu amănuntul de mobilă, cu două magazine pe piața locală. Magazinul IKEA Băneasa a fost al 253-lea deschis pe 21 martie 2007 într-o franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a grupului INGKA, în cadrul organizației din sud-estul Europei, care acoperă și Croația, Slovenia și Serbia. Pe 24 iunie 2019, compania a deschis IKEA Pallady - cel mai mare magazin din sud-estul Europei și cel de-al 431-lea din lume.