Potrivit unui comunicat al companiei romanesti, actiunea de due diligence a fost finalizata cu succes, iar tranzactia include preluarea facilitatilor de productie ale societatii Rio Bucovina precum si a brandului de ape minerale “Bucovina”.

Compania mai informaza ca tranzactia este cea de-a 3-a pe care Grupul Maspex o realizeaza in Romania si cea de-a 18-a la nivelul grupului. "Romania reprezinta pentru Grupul Maspex o a doua piata ca marime, dupa Polonia, atat din punctul de vedere al cifrei de afaceri si al investitiilor efectuate, cat si al puterii de cumparare. Anul trecut, grupul a finalizat cea mai recenta achizitie, ce a constat in preluarea activelor firmei Agros Nova din Polonia. Achizitia a avut ca efect crearea unui puternic grup alimentar in Europa Centrala si de Est, cu un rulaj de aproape un miliard de euro”, potrivit comunicatului.

Rio Bucovina este unul dintre cei mai mari producatori ce activeaza pe piata romaneasca a apelor minerale naturale. Cu o cifra de afaceri de aproximativ 40 milioane de euro inregistrata in 2015 (mai mare cu 18% fata de cifra de afaceri a anului 2014), Rio Bucovina a avut anul trecut o crestere de 12% in valoare pe piata apelor minerale naturale imbuteliate. Conform datelor AC Nielsen (octombrie - noiembrie 2015), Rio Bucovina detine o cota de 14% in valoare pe piata apelor minerale naturale plate, acest segment fiind cel mai mare din totalul pietei de ape minerale imbuteliate.

“Ca parte a Grupului Maspex, alaturi de Tymbark Maspex Romania, Rio Bucovina isi va consolida si mai mult pozitia pe piata FMCG din Romania. Sunt sigur ca experienta Grupului, precum si obiectivele ambitioase ale acestuia in ce priveste portofoliul de produse, vor contribui in mod substantial la dezvoltarea continua a brandurilor comercializate de compania Rio Bucovina”, a declarat Dorel Radu, director general al Rio Bucovina.

Grupul Maspex Wadowice este un important producator pe piata produselor instant (cappuccino, cacao, crema pudra pentru cafea, ceaiuri instant) in Europa Centrala si de Est. Maspex detine totodata pozitia de lider pe piata pastelor fainoase din Polonia, si este unul dintre producatorii cu traditie din Romania.

“Brandul Bucovina va creste semnificativ competitivitatea noastra si va consolida pozitia Grupului Maspex pe piata romaneasca. Consumul de apa minerala naturala in Romania este inca la un nivel scazut, comparativ cu alte state europene, ceea ce cu siguranta creeaza perspectivele unei dezvoltari continue”, a afirmat Krzysztof Pawinski, presedintele Consiliului de Administratie al Grupului Maspex Wadowice.

Rio Bucovina a luat fiinta in anul 2006, avand ca obiect principal de activitate imbutelierea apei minerale naturale Bucovina si productia bauturilor racoritoare Rio. Marcile comercializate de Rio Bucovina sunt: Bucovina (apa minerala naturala plata si carbogazificata); La Vitta (apa de izvor plata si apa de masa carbogazoasa); Rio, La Vitta, Malibu, Bon Ton (bauturi racoritoare carbogazoase); Golden Horse (bautura energizanta); La Vitta (produse alimentare).