"Vrem să reorganizăm conducerea companiei, pentru a putea reacţiona mai rapid la dificultăţile din mediul de afaceri, pentru a spori sinergiile cu Hisense şi pentru a reduce costurile", se arată într-un comunicat al Gorenje, potrivit Agerpres.

Compania, care este unul dintre cei mai mari exportatori ai Sloveniei, intenţionează să concedieze 270 din cei 4.212 angajaţi.

În martie, Gorenje a anunţat că a înregistrat pierderi nete de 111 milioane de euro (123,54 milioane de dolari) în 2018, faţă de un profit net de 1,3 milioane de euro în 2017, în urma declinului vânzărilor.

Vânzările Gorenje au scăzut la 1,18 miliarde de euro anul trecut, de la 1,20 miliarde de euro în 2017, în timp ce EBITDA a scăzut la 29,6 milioane de euro, de la 63,6 milioane de euro.

"Veniturile noastre au urcat în special pe pieţele din Europa de Est, cel mai ridicat ritm de creştere fiind în Ungaria, Ucraina, Bulgaria, şi Cehia", informa Gorenje în martie.

Comisia Europeană a aprobat în august 2018 achiziţionarea Gorenje de către grupul chinez Hisense. Ambele companii produc şi furnizează electrocasnice pentru uz casnic, cum ar fi frigidere şi maşini de spălat. În urma investigaţiei CE, s-a constatat că tranzacţia nu ridică temeri legate de concurenţă, ţinând cont de cota de piaţă limitată a companiilor şi de faptul că o serie de competitori vor rămâne pe piaţă în urma tranzacţiei, precizează Comisia Europeană.

Hisense, înfiinţată în 1969 în China, are facilităţi de producţie în întreaga lume, inclusiv în Europa. Compania are aproximativ 75.000 de angajaţi în peste 20 de subsidiare. Gorenje este prezentă şi pe piaţa din România.