După ani de zile de scădere a profitului, reduceri de locuri de muncă şi restructurare, Rovio a revenit la profit în 2016 datorită filmului 3D Angry Birds şi a redresării vânzărilor de jocuri.

Rovio este deţinută în proporţie de 70% de Kaj Hed, unchiul co-fondatorului companiei, Angry Birds. Ceilalţi investitori sunt firmele de investiţii Accel Partners şi Atomico.

Rovio a raportat pentru 2016 o creştere de 34% a veniturilor, la 190,3 milioane de euro, şi un profit înainte de dobânzi şi taxe de aproximativ 17,5 milioane de euro, comparativ cu pierderi în 2015.

Ca şi alţi producători de jocuri, Rovio a căutat alte surse de creştere, după succesul iniţial al Angry Birds destinat dispozitivelor mobile.

Rovio a vândut în martie o parte din afaceri către Kaiken Entertainment, un startup condus de fostul său director general Mikael Hed şi alţi veterani ai companiei.

Vânzarea, care a inclus studioul de animaţie al Rovio, operaţiunile de publishing şi unele proprietăţi fără legătură cu Angry Birds, a făcut parte din reorganizarea companiei.