CFR SA a raportat pentru prima jumatate a anului trecut venituri din activitatea de exploatare si administrare a infrastructurii feroviare de 1,16 miliarde de lei.

Cheltuielilele companiei au scazut in intervalul analizat cu 15,4%, la 882 milioane de lei, potrivit unui comunicat al CFR SA.

In comunicat se arata ca transportatorul feroviar nu inregistreaza nicio datorie la bugetul de stat si la bugetul de asigurari sociale iar, iar arieratele comerciale au scazut in primul semestru cu 36,41% fata de primele sase luni ale anului trecut. Compania nu precizeaza nivelul arieratelor.

"Sustinerea programului de investitii pentru proiectele POS-T reprezinta in continuare o prioritate pentru companie, in primele sase luni ale acestui an fiind efectuate plati in valoare de 380 milioane de lei, in crestere cu 58,33% fata de perioada similara a anului 2013", potrivit comunicatului, cotat de Mediafax.

CFR SA, detinuta de Ministerul Transporturilor, administreaza o retea feroviara de 20.077 kilometri lungime, a saptea ca marime din Europa.