Conglomeratul de investitii include afaceri in domenii precum asigurari, utilitati, cai ferate, finante si retail, printre care Geico, Burlington Northern Santa Fe si Dairy Queen.

Castigul operational pe actiune s-a situat la 2.149 de dolari pentru primele trei luni, cu circa 23 de dolari sub asteptarile analistilor consultati de Reuters.

Operatiunile din asigurari au inregistrat in primul trimestru cele mai slabe rezultate dintre afacerile Berkshire, cu impact negativ in evolutia profitului intregului grup.

Vremea foarte rece, care a afectat regiuni extinse ale SUA in primele luni ale anului, a cauzat probleme si la Burlington Northern Santa Fe, compania de transport feroviar detinuta de Buffett.

De asemenea, scaderea profitului a fost determinata si de declinul valorii unor investitii in instrumente financiare complexe, scrie cotidianul britanic Financial Times.

Lichiditatile Berkshire au urcat, insa, cu 1 miliard de dolari in primul trimestru, la 49 de miliarde de dolari, oferindu-i lui Buffett "munitie" pentru achizitiile semnificative pe care afirma ca vrea sa le faca.