Grupul italian este prezent in Romania prin grupul UniCredit Tiriac, care include UniCredit Tiriac Bank si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN, UniCredit Leasing Romania, UniCredit Leasing Corporation IFN, ALLIB Leasing, Debo Leasing IFN si UniCredit Insurance Broker.

Profitul grupului inainte de taxe a fost de 44 milioane de euro, in urcare cu 41,8% de la 31 milioane de euro in ianuarie-septembrie 2013, se arata in raportul publicat marti.

Veniturile operationale pe piata din Romania au scazut cu 2,3%, la 265 milioane de euro, in timp ce cheltuielile operationale au totalizat 128 milioane de euro, in crestere cu 1,3% fata de primele noua luni din 2013.

Profitul operational brut a fost de 137 milioane de euro, mai mic cu 5,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar rezultatul operational net a urcat cu 37,7%, la 44 milioane de euro, de la un nivel de 32 milioane de euro in septembrie 2013.

Grupul a constituit provizioane pentru creditele neperformante din Romania de 93 milioane euro in primele noua luni, in scadere cu 17,6% fata de perioada similara a anului trecut.

Veniturile din dobanzi au stagnat la 154 milioane de euro, iar veniturile din taxe si comisioane au scazut cu 4,2%, la 52 milioane de euro.

Raportul intre costuri si venituri a crescut cu 173 puncte de baza, la 48,4%, de la 46,7% in perioada ianuarie-septembrie 2013, se arata in raport.

Volumul creditelor a ajuns la 4,52 miliarde de euro la finele lunii septembrie, cu 1,5% peste nivelul din perioada similara a anului trecut, de 4,456 miliarde de euro.

In acelasi timp, depozitele clientilor au scazut cu 2,8%, la 2,96 miliarde de euro.

In trimestrul al treilea, grupul italian a inregistrat un profit consolidat in Romania de 8 milioane de euro, in urcare fata de un profit zero in acelasi trimestru anul trecut, dar in scadere de la 9 milioane de euro in precedentele trei luni.

La finele lunii septembrie, UniCredit avea 185 de sucursale in Romania, in scadere de la 199 unitati dupa primele noua luni ale anului anterior.

Datele privind surcursalele din Romania incluse in raportul financiar al grupului italian reprezinta raportari realizate intern conform unei metodologii contabile specifice, fiind usor diferite fata de cele pe care UniCredit Tiriac Bank le raporteaza local.