"In timp ce rezultatul operational, costul riscului si rezultatul subsidiarei romanesti BCR au fost in linie cu semnalele transmise de conducere, reducerea fondului comercial si efecte legate de taxare au afectat negativ profitul", transmite Erste Group, potrivit Mediafax.

Datele anuntate sunt bazate pe cifre preliminare, neauditate. 

Erste Group a raportat in 2012 un profit net de 483,5 milioane euro, in conditiile unor provizioane in scadere la nivelul grupului si a majoritatii subsidiarelor, mai putin Romania si Croatia. 

Situatia portofoliului de credite s-a stabilizat anul trecut, rata imprumuturilor neperformante a ramas neschimbata, comparatie trimestru la trimestru, in timp ce gradul de provizionare a crescut raportat la anul anterior.

Erste Group intentioneaza sa plateasca dividend pe 2013 pentru actiunile obisnuite.

Surse din actionariatul BCR au declarat in ianuarie pentru Mediafax ca BCR, cea mai mare banca din Romania, a incheiat anul trecut cu un profit in jur 360 -370 de milioane lei, cu 200 de milioane lei sub castigul din primele noua luni, din cauza unor provizioane suplimentare si vanzarea unor credite neperformante. 

Dupa primele noua luni de anul trecut, BCR a raportat un profit net de 563 milioane lei, in cea mai mare parte ca rezultat al unui impact fiscal pozitiv, profitul brut fiind de numai 17 milioane lei. 

Erste a anuntat in decembrie anul trecut amortizarea fondului comercial al BCR cu aproximativ 350 milioane euro.