"In 2013, EximBank si-a majorat expunerea totala cu 30% fata de anul anterior, pana la circa cinci miliarde de lei, operand cu o retea extinsa de unitati, dar cu 10% mai putin personal", a declarat presedintele EximBank, Traian Halalai, transmite Mediafax.

El a aratat ca expunerea bancii pe segmentul creditare a crescut cu 60% fata de decembrie 2012, la aproape doua miliarde lei, mult accelerata fata de cea a garantiilor. 

Pe parcursul ultimului an, institutia de creditare si-a extins portofoliul de clienti prin incheierea unor acorduri financiare cu companii mari precum Alro, Antibiotice Iasi, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere, Adrem Invest sau Romcab. 

Presedintele EximBank a mentionat ca la nivel de strategie accentul s-a mutat de pe achizitia de titluri de stat catre finantarea economiei, iar banca va continua sa se concentreze pe creditare. 

"Anul acesta vom pune accentul pe sustinerea activitatilor de productie, iar companiile cu acest obiect de activitate vor reprezenta un grup tinta de clienti caruia ii vom acorda o importanta sporita. Vom continua desigur sa sustinem exportatorii actuali si potentialii exportatori. Sintetizand, obiectivul nostru principal ramane identificarea si sustinerea cat mai multor proiecte ale firmelor romanesti", a mai spus Halalai. 

Banca a deschis anul trecut patru unitati teritoriale, la Galati, Pitesti, Ploiesti si Targu Mures si are in plan ca pana la finalul acestui an sa opereze circa 20 de unitati, fata de 12 sucursale la sfarsitul lui 2012, in paralel fiind urmarita si optimizarea costurilor pentru retea, odata cu reducerea cheltuielilor administrative prin relocarea unor unitati.