Ford a inregistrat un castig net de 1,63 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut.

Excluzand elemente cu caracter exceptional, profitul pe actiune s-a situat la 45 de centi, peste asteptarile de 37 de centi ale analistilor consultati de Bloomberg. Producatorul auto, al doilea ca marime din SUA, si-a imbunatatit estimarile referitoare la profitul total inainte de taxe si marja operationala pentru anul in curs.

In primele noua luni, profitul a crescut usor, de la 4,07 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut la 4,12 miliarde de dolari.

Rezultatele Ford evidentiaza progresele programului de restructurare derulat de directorul general, Alan Mulally, si reduce temerile ca grupul va fi afectat de o eventuala plecare a acestuia din postul de CEO, potivit Bloomberg.

Membri ai board-ului Microsoft au discutat cu Mulally despre o posibila candidatura a acestuia la preluarea conducerii Microsoft, au afirmat surse apropiate discutiilor. Potrivit Ford, Mulally va ramane la conducerea grupului cel putin pana in 2014.

Ford a informat, odata cu publicarea rezultatelor financiare, ca se asteapta acum la profit inainte de taxe si marja operationala mai ridicate pentru anul in curs, fata de anul anterior. Anterior, producatorul auto estima ca profitul inainte de taxe urma sa fie egal sau mai ridicat cu cel din anul anterior, in timp ce marja operationala s-ar fi mentinut sau ar fi scazut.

In Europa, Ford estimeaza o pierdere pentru intreg anul de sub 1,8 miliarde de dolari, mai mica decat prognoza precedenta.

Grupul american detine in Romania o fabrica la Craiova, unde produce autovehicule si motoare.