Mai multe companii petroliere mari au anuntat rezultate slabe pentru trimestrul al treilea din cauza scaderii castigurilor obtinute din operatiunile de rafinare. Chevron a avertizat anterior ca productia din trimestrul al treilea va creste, mentionand ca profitul diviziei de rafinare si distributie va fi "semnificativ mai mic" fata de aceesi perioada a anului trecut.

Castigul pe actiune s-a situat la 2,57 dolari, fata de 2,69 dolari in urma cu un an, iar veniturile companiei au avansat cu 1%, la 58,5 miliarde de dolari.

Analisti consultati de Reuters se asteptau ca Chevron sa anunte un profit pe actiune de 2,71 dolari si venituri de 58,4 miliarde de dolari.

Productia medie s-a situat in trimestrul al treilea la 2,59 milioane de baili echivalent petrol pe zi, fata de 2,52 milioane de barili in perioada similara a anului anterior.

Chevron deruleaza anul acesta un plan de investitii in productie de 36,7 miliarde de dolari si vizeaza o crestere de 1,5% a mediei zilnice, la 2,65 milioane de barili echivalent petrol.