Activele totale s-au ridicat la 1,96 miliarde euro, in crestere cu 15,6% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.

Grupul Garanti Romania reuneste banca Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA).

Garanti Bank a incheiat primele trei luni cu un profit net de 9,2 milioane euro, cu 8,9% mai mare comparativ cu primul trimestru din 2013 si venituri nete in valoare de 28,2 milioane euro.

Institutiile non-financiare din cadrul grupului si-au continuat, de asemenea, dezvoltarea sustenabila si au inregistrat profit, se arata in comunicatul Garanti.

Astfel, Garanti Credite de Consum a avut profit net de 600.000 euro, Garanti Leasing tot de 600.000 euro si Garanti Credite Ipotecare de 200.000 euro.

In luna martie 2014, Garanti Bank si Garanti Credite Ipotecare au anuntat initierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii in Romania, finalizarea acestora fiind estimata pana la sfarsitul anului in curs.

"Rezultatele obtinute in primul trimestru din 2014 se datoreaza atentiei deosebite pe care o acordam nevoilor clientilor nostri si eforturilor pe care le facem pentru a veni intotdeauna in intampinarea acestora cu produse si servicii utile. Am reusit astfel, inca o data, sa inregistram rezultate peste media pietei si sa crestem pe toate segmentele de business”, a declarat, in comunicat, Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti Romania.

In primele trei luni, volumul total de credite al Garanti Bank s-a ridicat la 1,14 miliarde euro, reprezentand o crestere cu 9,8% fata de perioada similara a anului trecut. Toate liniile de business (retail, IMM-uri si corporate) au inregistrat cresteri in ceea ce priveste imprumuturile acordate, mentinand un portofoliu echilibrat intre clientii din segmentul comercial si cei din segmentul retail.

In acelasi timp, volumul depozitelor a inregistrat un avans de 33,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In prezent, Garanti Bank are o prezenta nationala prin 78 de agentii, iar numarul bancomatelor inteligente a ajuns la 287, cu 16,7% mai multe in comparatie cu primul trimestru din 2013.

Grupul Garanti ofera servicii financiare pe piata locala pentru peste 500.000 de clienti.

In primele trei luni ale anului, Turkiye Garanti Bankasi AS, banca mama a Garanti Bank, a inregistrat un profit net neconsolidat de 760,33 milioanelire turcesti (260,81 milioane euro).