Rezultatele sunt peste asteptarile analistilor, dar grupul a avertizat ca pretul scazut al petrolului ar putea sa ii afecteze planurile de investitii. Preturile petrolului au scazut cu 60% din iunie 2014. Preturile gazelor urmeaza tendinta cotatiilor petrolului, cu un decalaj de 6-9 luni.

Gazprom a oprit livrarile de gaze catre Ucraina in iunie anul trecut, din cauza disputei privind preturile si a datoriilor statului ucrainean pentru gazele primite. 

In raportul financiar al Gazprom se arata ca grupul a constituit provizioane de 83,9 miliarde de ruble (1,2 miliarde dolari) pentru acoperirea datoriilor Ucrainei pentru gaze. 

Grupul a inregistrat o pierdere de 320,7 miliarde de ruble (4,65 miliarde dolari) in primele noua luni din cauza deprecierii rublei, fata de o pierdere de 115,4 miliarde de ruble in intervalul similar din 2013.  In trimestrul al treilea, pierderea generata de deprecierea rublei a fost de 273 miliarde de ruble. 

In 2014, rubla a pierdut 40% din valoare, cel mai grav declin fiind iregistrat in trimestrul patru. 

Conflictul cu Ucraina a facut ca Gazprom sa aiba in 2014 cel mai redus nivel al productiei anuale de gaze, de 444 miliarde de metri cubi. Ucraina era cea mai mare piata de export a Gazprom, dar importurile de gaze din Rusia ale Ucrainei au scazut de la 59 de miliarde de metri cubi in 2006 la doar 14,5 miliarde de metri cubi in 2014. 

In acest an, compania nationala de gaze a Ucrainei, Naftogaz, intentioneaza sa cumpere circa 8 miliarde de metri cubi de gaze din Rusia.