"In prima jumatate a anului 2013, performanta operationala buna si masurile adoptate pentru imbunatatirea ei au contribuit la generarea unui flux foarte puternic de numerar liber, determinand cresterea noastra pe segmentul de explorare si productie. Am reusit sa inregistram cea mai solida crestere anuala a productiei in Romania dupa preluarea Petrom", a declarat in raport directorul general al OMV, Gerhard Roiss. 

Profitul OMV inainte de dobanzi si taxe, ajustat pentru factori nerecurenti si efecte de inventar, a coborat in prima jumatate a anului cu 5%, la 1,58 miliarde euro.

Rezultatul Petrom a urcat insa cu 11%, la 687 milioane euro, se arata in rapotul grupului austriac. 

OMV a inregistat in primul semestru, pe segmentul de explorare si productie, un profit EBIT (inainte de dobanzi si taxe) de 1,25 miliarde euro, in coborare cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Pe rafinare si marketing, proftul EBIT al grupului a crescut de aproape 6 ori in perioada analizata, de la 108 milioane euro la 626 milioane euro, in principal datorita vanzarii diviziei LMG din Austria, grupul inregistrand efecte nerecurente pozitive de 437 milioane euro.

  La divizia Gas & Power, OMV a inregistrat un profit EBIT de 62 milioane euro in primul semestru, in scadere cu 41% de la 105 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.