In trimestrul al treilea, profitul net a fost de 71,8 milioane lei, aproape de nivelul inregistrat pe intreg primul semestru al anului.

"Veniturile totale au ramas la un nivel confortabil, in pofida impactului negativ al reducerii marjelor, al costurilor mari cu depozitele, al volumelor in crestere de depozite atrase de la clientela si al costurilor de finantare mai ridicate", se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Mediafax.

Cheltuielile operationale au crescut cu 3,5% fata de perioada similara a anului trecut, la 471 milioane lei (106,3 milioane euro), in timp ce provizioanele s-au diminuat cu 19,4%.

Activele bancii au ajuns la 23,8 miliarde lei (5,2 miliarde euro) la finalul lunii septembrie, in crestere cu 10,5% fata de primele noua luni ale anului trecut si cu 4,2% fata de inceputul acestui an.

Valoarea creditelor din bilant a fost de 17,6 miliarde lei (20,6 miliarde lei daca sunt incluse si creditele externalizate), in crestere cu 13,7% fata de 30 septembrie 2011 si cu 10,8% peste nivelul de la inceputul acestui an. Pe segmentul de credite, portofoliul de imprumuturi pentru intreprinderile mici a avansat cu 45% fata de inceputul anului, cresterea fiind de 21% pentru creditele acordate firmelor medii.

Depozitele clientilor au ajuns la 12,4 miliarde lei la finalul lunii septembrie cu 25,1% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 7,6% mai mult fata de inceputul anului.

Astfel, raportul dintre credite si depozite a evoluat bine a scazut pana la 142%, cu 14 puncte procentuale sub raportul consemnat la finele lunii septembrie a anului trecut. Rata solvabilitatii a urcat la 12,72%, nivel peste cel recomandat pentru piata bancara.

"In pofida situatiei economice dificile, calitatea activelor a ramas stabila, iar costul anualizat al riscului a coborat de la 1,62% in primul semestru la 1,54% dupa primele noua luni ale anului in curs", se mai arata in comunicat.

Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a ajuns la 7,6%, peste nivelul inregistrat in primul semestru, de 6%, si cel inregistrat anul trecut, de 6,9%, in timp ce raportul dintre costuri si venituri a ajuns la 52%.

"Am reusit sa avem o evolutie pozitiva, cu un nivel bun al lichiditatii, cu o marja de capital sanatoasa si o crestere a volumelor, situandu-ne pe o pozitie favorabila in piata si, mai important, am continuat sa creditam economia", a declarat Rasvan Radu, CEO al bancii.

La finalul lunii septembrie, UniCredit Tiriac Bank avea o retea nationala de 209 sucursale, deservind aproximativ 595.000 de clienti.

Grupul UniCredit mai este prezent pe piata din Romania prin UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).