In top se regasesc in preponderent vile vechi, cu valoare istorica, dar si proprietati construite dupa anul 2000, care servesc atat ca sedii de firme, cat si ca resedinte private. Reducerile sunt in toate cazurile analizate de peste un milion de euro, potrivit datelor furnizate de portalul imobiliare.ro

Vila de pe primul loc in topul realizat dupa cele mai spectaculoase reduceri de pre din 2011 este construita pe un teren de 633 metri patrati, din care amprenta casei reprezinta 247 de metri patrati. Imobilul are noua camere si este pretabil pentru sediu ambasada, sediu de companie sau restaurant, iar pretul este in continuare negociabil.

Locul doi in top este ocupat de un imobil nou cu 12 camere, cu demisol, parter, etaj si mansarda din zona Lascar Catargiu-Piata Romana. Imobilul are o suprafata desfasurata de 1.000 metri patrati si este compus din doua corpuri amplasate pe un teren de 750 de metri patrati. Pretul solicitat pentru aceasta cladire a scazut cu 33%, de la 7,5 milioane de euro la 5 milioane de euro.

Pe pozitia a treia se plaseaza o vila cu 12 camere, amplasata in zona Primaverii, cu o suprafata construita de 900 metri patrati si 700 metri patrati utili. Imobilul este construit in 1940, pe un teren de 375 metri patrati. Reducerea de pret in acest caz este de 2,02 milioane de euro, de la 3,5 milioane de euro, la 1,48 milioane de euro.

Locul patru revine unui imobil cu 16 camere si o suprafata utila de 870 de metri patrati, cu o bucatarie, 6 bai, 5 balcoane, construit in 1940, al carui pret a fost redus cu 2 milioane de euro. Pretul cerut in momentul introducerii pe piata a fost de 7 milioane de euro, pentru ca acum proprietaru sa se multumeasca si cu 5 milioane de euro. Vila se afla in apropiere de Piata Romana.

Top 5 al imobilelor cu cele mai mari reduceri de pret in 2011 este incheiat de o casa cu 13 camere din zona Armeneasca, care poate fi cumparata in prezent cu 750.000 de euro, dar si aceasta suma este negociabila. Imobilul, construit inainte de 1990 pe un teren de 537 metri patrati si cu o suprafata utila de 450 metri patrati, a costat initial 2,499 milioane de euro.
Celelalte oferte analizate sunt amplasate de asemenea in zone centrale din Bucuresti, dar si in Snagov, iar preturile au fost reduse cu sume cuprinse intre 1,54 milioane de euro si 1,2 milioane de euro.

Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 30.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

Citeste si:

Investitia care aduce profituri spectaculoase in plina criza economica globala

Cum te manipuleaza seful la locul de munca. Cele mai stresante replici adresate angajatilor