Horta-Osorio a refuzat cele aproape trei milioane de euro pe motivul ca in 2011 a lipsit doua luni de la job din cauza problemelor de sanatate. Printre motivele invocate de bancher s-au numarat si rezultatele dezastruoase ale institutiei de credit, obtinute anul trecut.

El s-a multumit cu salariul de baza, in valoare de 1,1 milioane de lire sterline. Directorul ar putea incasa in continuare 4,5 milioane de lire sterline printr-un plan prognozat pe trei ani, noteaza si publicatia britanica The Telegraph.

"Dreptul la bonus ar trebui sa reflecte rezultatele grupului, dar si circumstantele financiare dificile ale multor oameni. De asemenea, recunosc ca absenta mea a avut impact atat in interiorul, cat si in afara bancii, inclusiv asupra actionarilor", a explicat directorul.

Plata bancherilor, mai ales bonusurile, au reprezentat o problema politica in Marea Britanie, dupa ce guvernul a cheltuit 66 de miliarde de lire sterline in 2008 pentru a salva de la faliment Lloyds si RBS.

Actiunile Lloyds au pierdut 60% din valoare anul trecut, iar guvernul de la Londra ar putea avea o pierdere de 12 miliarde de lire pentru paricipatia de 40% la banca, obtinuta in urma unui ajutor financiar de 20 de miliarde de lire.

Citeste si:

Cel mai fericit manager de pe planeta. A primit bonusul suprem acordat in ultimul deceniu

Pachetul salarial la care altii pot doar sa viseze. Cat primeste noul director al Yahoo!