Lucrarile vor dura 15 zile, iar pe parcursul acestei perioade compania va continua livrarile de produse catre clientii si partenerii sai, conform angajamentelor asumate.

"Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, a notificat saptamana trecuta autoritatile locale de mediu in legatura cu intrarea in revizie a rafinariei Petromidia. Lucrarile erau programate initial pentru luna septembrie si fac parte din programul de mentenanta periodica a instalatiilor. Acestea vor dura 15 zile", potrivit unui comunicat al companiei, publicat luni pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit sursei citate, activitatea rafinariei Petromidia si a diviziei de petrochimie a fost oprita in perioada 11 octombrie - 20 noiembrie 2015 pentru realizarea reviziei generale programate de 5 ani, valoarea totala a investitiilor realizate ridicandu-se la 77,5 milioane dolari.

Rompetrol Rafinare mai mentioneaza ca, in cadrul anchetei oficiale a autoritatilor privind incidentul care a avut loc pe 22 august in incinta rafinariei, in cursul zilei de 26 august s-au primit citatii, atat de catre societatile Rompetrol Rafinare si Rominserv, cat si de patru angajati ai acestora. In baza lor, atat cele doua societati cat si angajatii sai sunt convocati pentru data de 31 august, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, pentru a furniza informatii suplimentare. De asemenea, ambele societati au demarat o ancheta interna pentru a elucida imprejurarile care au cauzat tragicul eveniment.

"Inca de la inceput, societatile Grupului au asigurat tot suportul autoritatilor implicate in cercetarea incidentului, fiind puse la dispozitia acestora toate documentele solicitate", se mai spune in comunicat.

Luni, 22 august, in jurul orei 18,00, pe platforma Petromidia s-a produs un incendiu in zona instalatiei de distilare in vid, in urma caruia patru persoane au suferit arsuri. In cursul zilei de marti, unul dintre raniti a decedat.

Petromidia este singura rafinarie din Romania situata pe malul Marii Negre, in urma investitiilor ajungand la o capacitate de procesare de 5 milioane de tone/an. Actionarul majoritar al companiei Rompetrol Rafinare, care opereaza rafinaria de la Nadovari, este grupul KMG International, ce are ca unic actionar Grupul si operatorul national de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Statul roman detine o participatie de 44,69% din actiunile Petromidia.