"Transelectrica informeaza publicul investitor ca in sedinta din 14 februarie, Consiliul de Supraveghere a luat act de renuntarea din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica a domnului Danut Leonard Sandru si a numit in calitate de administrator provizoriu, membru al Consiliului de Supraveghere, pana la intrunirea Adunarii Generale a Actionarilor, pe domnul Remus Vulpescu", se arata intr-un comunicat al companiei gestioneaza sistemul national de transport al electricitatii.

Sandu a fost numit in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica la finele lunii lui mai 2013, cu un mandat de patru ani.

Avocatul Remus Vulpescu, fost sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), face parte si din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica.

Companiile Transelectrica si Transgaz au fost trecute de Guvern, prin ordonanta de urgenta, de la Ministerul Finantelor la Secretariatul General al Guvernului, argumentul fiind ca transferul este necesar pentru realizarea cablului submarin cu Turcia si conexiunilor energetice cu Republica Moldova.