Cu datorii de 5,1 milioane lei, firma a intrat in insolventa in 2009, la cererea actionarului majoritar, Ministerul Economiei. La finele anului 2010 creditorii au aprobat planul de reorganizare propus de administratorul judiciar.

"Planul de Reorganizare al Plafar SA reprezinta o premiera in Romania, in sensul ca este primul plan in mai bine de 17 ani de cand exista legea insolventei prin care s-a reusit plata integrala a tuturor creantelor la valoarea nominala. Pe langa performanta de a achita toate creantele, Planul de Reorganizare a facut posibila asumarea unor investitii de peste 5 milioane lei pentru reabilitarea spatiilor de productie si modernizarea proceselor si capacitatilor de productie, rebranding-ul intregului portofoliu de produse si listarea in toate retelele nationale de distributie", a declarat intr-un comunicat Nicoleta Munteanu, reprezentantul administratorului judiciar, potrivit Mediafax.

Afacerile Plafar au crescut de la 6,1 milioane lei in 2010 la 7,3 milioane lei anul trecut. "Mai mult, dupa 16 ani consecutivi de pierdere, anul 2011 este primul in care Plafar SA incheie exercitiul financiar pe profit", se mai arata in comunicat.

Assistance Insolv si Euro Insolv, ambele din grupul de firme Borza si Asociatii, sunt specializate in consultanta juridica si reorganizare judiciara. Din portofoliul firmelor fac parte Hidroelectrica, World Trade Center Bucuresti, Uztel si Asmita Gardens.