Romanian International Bank va trece printr-un proces de rebranding si isi va muta si divizia de recuperare a creantelor GetBACK Recovery, in etajele 5 si 6 ale Hermes Business Campus.

"In procesul de selectie a unei locatii pentru sediul nostru din Romania, am cautat cu predilectie un spatiu in nordul Bucurestiului, care sa fie in acelasi timp reprezentativ pentru sectorul in care operam", a declarat Rafal Marcin Juszczak, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Getin Holding. 

Dezvoltat de compania belgiana Atenor in zona Dimitrie Pompeiu, cladirea de 18.000 mp a fost finalizata in acest an, fiind inchiriata in proportie de 85% dupa ce, in ultimele luni, a atras nume importante din industria IT&C si nu numai, precum XEROX, Ambasada Olandei la Bucuresti, Grupul Editorial Litera, Fribourg Capital, Bunt Studio si Universal Online Promotion. 

Hermes Business Campus cuprinde trei cladiri de birouri cu o suprafata totala de 78.000 metri patrati. Proiectul este planificat si dezvoltat in mai multe etape consecutive, prima cladire fiind livrata in aprilie 2014, constructia la cea de-a doua cladire incepand imediat dupa aceasta data. 

"Perceptia locala asupra zonei Pipera se dovedeste, inca o data, subiectiva. Realitatea arata, indiscutabil, ca o statie de metrou, impreuna cu un pachet solid de stimulente atractive si o structura creativa pentru nevoile chiriasului pot transforma o cladire de birouri intr-o poveste de succes", a declarat Andreea Paun, associate director in cadrul echipei office Agency a Colliers International, consultantul care a coordonat procesul de inchiriere. 

Raportul anual de piata publicat de Colliers International Romania, arata ca zona Pipera, in special Bulevardul Dimitrie Pompeiu, sunt pe primul loc in zonele preferate de chiriasi in Bucuresti, atragand cele mai multe dintre tranzactiile incheiate in 2013. In plus, o analiza aprofundata a contractelor care au fost subiectul renegocierilor in ultimul an arata ca Dimitrie Pompeiu este una din cele mai "prietenoase" zone, cu o pondere de 40% din totalul contractelor reinnointe in 2013, urmata de Piața Presei (15%) si Pipera (12%). 

Getin Holding opereaza pe pietele din Europa de Est, unde controleaza trei banci si o companie de leasing.