Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, procurorul Roxana Armaselu, Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este una dintre firmele urmarite penal pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani in dosarul instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti in care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Marcel Pavaleanu a fost arestat preventiv alaturi de alti sase inculpati.

Conform sursei citate, RMGC este una dintre cele 132 de societati comerciale fata de care se fac cercetari in acest dosar.

"Fata de SC Rosia Montana Gold Corporation s-a inceput urmarirea penala la data de 18.11.2013 pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani. Fata de reprezentantii acestei societati nu s-a inceput urmarirea penala si in dosar se efectueaza cercetari fata de un numar de 132 de societati comerciale", a declarat procurorul Roxana Armaselu, potirvit Mediafax.

Ea a spus ca nu poate face publice mai multe date din acest dosar.

In acelasi dosar, procurorii o urmaresc penal si pe Fabioara Ionescu, administrator public al judetului Prahova, fost director al Parcului Industrial Ploiesti, aflat in subordinea Consiliului Judetean Prahova, care este unic actionar al parcului. Ionescu este urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, fiind acuzata ca in anul 2012, cand detinea functia de director al Parcului Industrial Ploiesti, a facut plati dinspre Parcul Industrial catre cinci societati comerciale cu raspundere limitata, toate cu sediul in Ploiesti, "ceea ce a condus la influentarea negativa a rezultatului fiscal asupra bugetului de stat".

Tot in acest dosar este inculpat si Razvan Alexe, cunoscut drept apropiat al conducerii PSD Prahova si arestat preventiv intr-un dosar instrumentat de DNA in care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, dupa ce un om de afaceri care are contracte cu Consiliul Judetean Prahova a reclamat ca i-a dat lui Alexe peste cinci milioane de lei.

In 19 octombrie, in acest dosar penal au fost arestate preventiv sase persoane - fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu, Victoria Enica, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionut Serban, Elena Giluela Stefanescu si Emilia Loredana Dobre. Mandatele de arestare preventiva ale acestora expira in 15 decembrie.

Potrivit anchetatorilor, ei ar fi facut achizitii si livrari de marfuri si servicii prin aproximativ 60 de societati comerciale din Bucuresti si judetul Prahova, unele de tip "fantoma", prejudiciul fiind de 149.800.000 de lei.

Marcel Cristian Pavaleanu este membru al PSD Prahova, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizatii judetene si implicandu-se activ in campania electorala a USL de anul trecut.