Cea mai spectaculoasa prezenta Siemens in Romania o constituie  "Sageata albastra", adica 120 de trenuri Desiro furnizate Cailor Ferate Romane de firma germana. Jumatate dintre ele au fost importate, iar jumatate asamblate in Romania, la Arad. Tot la Arad, Siemens produce si cel mai economic tramvai din lume.

In acest moment, Siemens are deja in Romania patru fabrici care produc diverse componente - trei la Sibiu si una la Buzias. Germanii vor sa isi extinda insa aceste capacitati prin relocarea unor activitati din Germania.

Cei de la Siemens spun ca deocamdata negociaza cu sindicatele din Germania reducerile de personal din fabricile de unde vor fi transferate catre Romania anumite activitati de productie. Abia dupa finalizarea acestor negocieri  vor anunta ce se transfera si unde.

Coincidenta sau nu, si la Palatul Victoria s-a discutat la ultima sedinta a cabinetului despre investitii germane.

Pe lista actelor confidentiale aprobate in ultima sedinta de Guvern s-a aflat si o intelegere cu o faimoasa companie germana care isi va deschide o fabrica in Romania. Premierul a dat insa un singur detaliu: compania activeaza intr-un domeniu foarte drag  Romaniei, in care mai avem doi producatori importanti.

"Cand se va putea face anuntul oficial, dupa ce, sigur,  se iau toate deciziile in boardul acelei companii, sigur va vom face cunoscut acest lucru", a spus premierul Victor Ponta.

Premierul a sugerat ca ar fi vorba de o companie din industria auto. Guvernul a promis ca in scurt timp vom afla numele companiei germane.