"Am 7 vaci aici si am trei dincolo. Acum o luna de zile le-am primit de la franceji ... Ramanem in tara noastra. Muncim si avem", povesteste Trandafir Stancu, proaspat fermier.

Ani de zile a cersit Trandafir pe strazile din Franta si abia strangea bani de mancare. In 2008, a acceptat cei 300 de euro de la statul francez si s-a intors in tara.

A primit si animale in valoare de 3.660 de euro, cu care si-a inceput afacerea. A invatat repede sa-si conduca ferma pe care viseaza s-o extinda.

"Aici, in primavara, vrem sa facem un grajd de 40 de capete, un grajd de 40 de metri patrati si aici o sa ramana niste cocini", explica el reporterilor ProTV.

La doar cativa pasi de el, infloreste si afacerea vecinului.

Remus Neda, un alt fermier, spune ca e mai bine sa fii patron in Romania decat cersetor in Franta!

"Iau 7 milioane pe lapte si iau 10 milioane de la firma in fiecare luna", arata el.

"S-au intors mii, iar ajutoarele le-au primit o parte din cei care au putut sa demonstreze ca au o adresa, ca au o carte de identitate pe aceea adresa si care au putut intr-adevar sa isi permita sa isi faca acte oficiale cu autoritatile pentru toate bunurile pe care puteau sa si le procure", explica Mariana Petersel, presedintele unui ONG, care s-a implicat in poveste.

Pana acum, 54 de romi au primit finantarea promisa de la statul francez. Alte cateva sute si-au facut proiecte de microferme, magazine alimentare sau de haine second-hand si asteapta ca dosarele lor sa fie verificate.