Cererea pentru smartphone-urile Samsung a luat un avant important, inclusiv pentru ultimul model Galaxy S4, care va fi introdus la vanzare astazi.

Samsung va avea castiguri si mai mari in urmatoarele trimestre, ceea ce ma face sa cred ca profitul de anul viitor il va depasi pe cel al Apple”, a declarat directorul Midas International Asset Management.

Castigul Samsung ar putea veni pe fondul pierderilor rivalilor americani, care au anuntat saptamana aceasta prima scadere a profiturilor din ultimul deceniu. Livrarile de smartphone-uri Samsung au crescut cu 56%, atingand 69,4 milioane de unitati in primul trimestru al anului. Sud-coreeni au reusit astfel sa acapareze o treime din piata globala a telefoanelor inteligente.

Samsung a livrat de aproape doua ori mai multe smartphone-uri si a crescut de noua ori mai repede decat Apple in acest trimestru. Este de asteptat ca Samsung sa continue cu volumul mare de vanzari si in cel de-al doilea trimestru”, spune Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.

Totodata, trimestrul acesta este primul in care vanzarile de smartphone-uri le-au depasit pe cele ale telefoanelor clasice, potrivit unui raport lansat ieri de firma de cercetare International Data Corp.

Utilizatorii de mobile isi doresc niste mici computere in buzunar. Zilele in care telefoanele erau folosite in principal pentru efectuarea apelurilor si trimiterea de mesaje au trecut. In consecinta, balanta a inceput sa incline catre producatorii de smartphone-uri”, spune analistul Kevin Restivo, in raport.