Samsung si Philips au anuntat vineri ca s-au aflat printre companiile vizate de Comisia Europeana si coopereaza cu inspectorii, potrivit Reuters. 

CE a anuntat anterior ca au fost perchezitionate fara anunt prealabil birouri ale mai multor companii implicate in productia, distributia si retailul de electronice de consum si elctrocasnice de dimensiuni reduse.

Oficialii au fost insotiti la inspectiile desfasurate marti in mai multe stat membre de reprezentanti ai autoritatilor nationale pentru concurenta. 

"Comisia are motive sa suspecteze ca firmele verificate s-ar putea sa fi impus restrictii asupra vanzarilor online de electronice de consum si elctrocasnice de dimensiuni reduse. Aceste restrictii, daca se confirma, ar putea conduce la preturi de consum mai ridicate sau indisponibilitatea prin anumite canale de vanzare online", se arata intr-un comunicat al CE. 

Inspectiile neanuntate reprezinta un pas preliminar in cazurile in care exista suspiciunea de practici anticoncurentiale. Comisia nu a furnizat informatii despre companiile vizate si a mentionat ca verificarile nu inseamna ca acestea sunt automat vinovate de practici anticoncurentiale.