Grupul elen a anuntat ca va inchide fabrica de cosmetice Elmiplant din Romania, pe care a cumparat-o in 2007 de la fondatorii companiei, si va transfera productia in Grecia, pentru a sustine economia si exporturile Greciei. 

In prezent, Sarantis Romania detine a doua cea mai importanta poziție in cadrul grupului in ceea ce priveste operatiunile internationale, cu o cifra de afaceri de aproximativ 35 milioane euro in 2012. Compania locala are 240 de angajati (excluzand productia). 

Transferul productiei se va incheia la sfarsitul primului trimestru din 2014. Pentru acest proces, Sarantis va investi un milion de euro si va crea 20 de noi locuri de munca. De asemenea, compania estimeaza reduceri de costuri de 500.000 euro pe an. 

Elmiplant este un brand romanesc de cosmetice creat in 1992 de Elena si Ion Cremenescu. In 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari intr-o unitate de productie si un nou sediu, in Bucuresti, iar patru ani mai tarziu au vandut compania catre Sarantis, pentru 6,5 milioane euro.