Domnul din imagine e nerabdator sa vada daca ceasul comandat este asa cum si l-a dorit. Dupa ce a deschis cutia, se declara multumit, mai ales ca a facut si o economie de 200 de lei.

Ca el, multi romani aleg sa cumpere din fata calculatorului. Nici macar in luna cadourilor nu-i obligatoriu sa bateti magazinele, pentru ca un dar comandat pe internet ajunge direct in casa destinatarului.

"Putem bifa sa fie ambalat gratuit de noi si, impreuna cu o felicitare, noi trimitem coletul catre beneficiarul acestui cadou", explica Mihai Patrascu, directorul general al unui site de vanzari.

In luna noiembrie, vanzarile site-urilor de comert online au crescut cu peste 20 de procente sustinute si de Black Friday. Pe internet se vinde aproape orice. De pilda, in acest depozit sute de cutii de pantofi urmeaza sa fie livrate doamnelor din toata tara. La fel de cautate sunt si parfumurile.

"In decembrie, se intampla ca tot mai multi clienti sa ne sune sa intrebe ce avem pe stoc, ce putem livra maine. Cele mai cautate cadouri sunt parfumuri pentru ca sunt cadouri cu care nu dai gres, nu exista nimeni caruia sa nu i placa un parfum", spune si Oana Titica, manager al unui magazin online.

Mare atentie de unde va alegeti produsele. Platiti cu cardul numai pe site-urile securizate si luati in calcul ca transportul este gratuit doar in cazul unei comenzi consistente.

Cresteri de vanzari au fost inregistrate si in magazinele traditionale pentru mobila, articole de iluminat, imbracaminte si bunuri de larg consum.