Piata astepta venituri de 28,3 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg in randul analistilor de pe Wall Street. 

IBM este cel mai mare furnizor de servicii IT din lume.

Operatiunile hardware ale companiei - servere si echipamente pentru stocarea de date - se confrunta cu scaderea cererii, pe masura ce companiile renunta la investitiile in infrastructura proprie, preferand sa utilizeze servicii de tip cloud. 

Grupul american si-a consolidat oferta in zona serviciilor de cloud, restructurand totodata diviziile cu probleme. Aceste masuri au inceput sa dea rezultate, insa rezultatele de anul trecut au determinat conducerea companiei sa renunte la bonusuri, potrivit directorului general al IBM, Ginni Rometty.

Compania chineza Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, discuta preluarea diviziei de servere low-end a IBM, potrivit informatiilor publicate in presa internationala la inceputul acestei saptamani. 

In pofida scaderii vanzarilor, profitul IBM a depasit estimarile pietei in trimestrul al patrulea al anului trecut, urcand cu 6%, la 6,2 miliarde de dolari.  Pe ansamblul anului 2013, veniturile IBM au scazut cu 4,6%, la 99,7 miliarde de dolari, iar profitul net a stagnat la circa 16 miliarde de dolari.