Robert Murray va demisiona pentru a reveni in SUA, alaturi de familie, iar Imellos va prelua functia in trimestrul al doilea al lui 2012.

"Ma bucur ca avem un plan de succesiune solid si ca vom promova un coleg cu care am colaborat foarte strans. Voi continua sa lucrez alaturi de Michalis in urmatoarele luni, pentru a asigura o tranzitie cat mai usoara", a declarat Murray in comunicatul Coca-Cola Hellenic.

Imellos lucreaza la Coca-Cola Hellenic din iulie 2008, perioada in care a ocupat pozitii de director financiar regional pentru mai multe piete unde activeaza grupul, inclusiv Romania, Moldova, Nigeria, Serbia, Muntenegru si Bulgaria. Imellos este director general pentru Romania si Moldova din luna iulie a acestui an.

Anterior, Imellos a lucrat timp de 11 ani la grupul Xerox, in Marea Britanie, in diverse pozitii de management.
Coca-Cola Hellenic Romania imbuteliaza bauturi racoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), ceaiuri (Nestea), apa (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), bauturi energizante (Burn) si cafea (Illy).

Anul trecut, vanzarile Coca-Cola Hellenic in Romania s-au redus cu 4%, la 167,8 milioane navete, din cauza conditiilor economice dificile si a masurilor de austeritate, care au afectat consumul, potrivit raportarilor anterioare.

Coca-Cola Hellenic, al doilea mare imbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, detine in Romania patru fabrici, la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei.

La nivel international, Coca-Cola Hellenic a vandut in primele noua luni ale acestui an 1,6 miliarde de navete de bauturi, in stagnare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au crescut usor, la 5,32 miliarde euro, insa profitul net a scazut cu 28%, la 302 milioane euro.

Citeste si:

Tara in care elevii nu primesc teme pentru acasa. 15 lucruri uimitoare despre sistemul educational finlandez

Asaltul arab. Unul dintre cei mai bogati printi din Arabia Saudita a cumparat o parte din Twitter