Veniturile primite in 2014 de Alexei Miller (53 de ani) au fost mai mari cu doua milioane de dolari fata de cele obtinute in 2013. Gazprom, companie controlata de statul rus, este responsabila pentru aproximativ 8% din Produsul Intern Brut al Rusiei.  

Urmatorul pe lista este Andrei Kostin (59 de ani), directorul grupului bancar VTB, care a castigat anul trecut 21 de milioane de dolari, mult mai putin decat cele 37 de milioane in 2013.  

Locul trei este ocupat de Igor Sechin, directorul companiei petroliere de stat Rosneft, cu venituri de 17,5 milioane de dolari.

Forbes precizeaza ca o actiune in justitie demarata de Sechin a impiedicat revista sa ii publice castigurile primite in 2013, insa este vorba de o scadere comparativ cu 2013.  

In total, cele 25 de nume de pe lista Forbes, printre care se regasesc si German Gref, directorul Sberbank, care a castigat 13,5 milioane de dolari anul trecut, sau Vladimir Yakunin, seful Russian Railways, cu 11 milioane de dolari, au insumat in 2014 venituri de 242 milioane de dolari, in scadere cu 17% comparativ cu 2013.  

Cel mai probabil, scaderea se datoreaza turbulentelor prin care a trecut economia rusa in 2014, an marcat de anexarea Crimeei de catre Moscova si de sanctiunile economice internationale impuse Rusiei, de scaderea pretului la petrol, cel mai important produs de export al Rusiei, dar si de inceputul crizei economice, care s-a inrautatit in acest an.