"Trebuie imbunatatita claritatea legislatiei, investitorii vor perspective pe termen lung. Am incuraja Guvernul sa lucreze la asta. Sunt importante si calitatea angajatilor si a educatiei", a afirmat vicepresedintele grupului american, la Bucuresti, potrivit Mediafax

El s-a intalnit la Bucuresti cu oficiali din guvern si cu reprezentanti ai clientilor si partenerilor de afaceri ai GE in Romania.

GE detine doua fabrici in Romania, una de echipamente petroliere in Ploiesti, pe care a cumparat-o in 2013 de la compania americana Lufkin, si o unitate de productie de componente pentru motoare de avioane, in Bucuresti.

Anul trecut, GE a anuntat ca analizeaza posibilitatea extinderii capacitatii fabricii din Ploiesti cu echipamente pentru forajul off-shore.

Rice a spus ca fabricile GE din Romania activeaza pe segmente de afaceri care sunt in crestere pe termen lung, dar, din cauza scaderii pretului petrolului, divizia de petrol si gaze a grupului american estimeaza pentru acest an venituri in stagnare la nivel global, fiind posibila insa si o reducere de pana la 5%.

Cristian Colteanu, presedintele si directorul general al GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, prezent la intalnirea cu presa, a afirmat ca deocamdata GE nu face angajari in Romania, dar analizeaza diverse proiecte pentru viitor.

Potrivit lui Colteanu, 70% din infrastructura energetica din Romania este invechita si trebuie inlocuita, acesta fiind un sector cu potential de crestere pentru GE in Romania.

GE deruleaza anual, prin cele doua fabrici din Romania, exporturi anuale de bunuri si servicii in valoare de peste 70 milioane de dolari.

Grupul GE a raportat in anul 2013 cu venituri de 146 miliarde de dolari si un profit net de 14 miliarde de dolari.