Mulally s-a opus initial ideii, dar a devenit mai deschis in ultimele saptamani in privinta preluarii conducerii Microsoft, au spus sursele.

Seful Ford l-a devansat pe fostul sef al Nokia Stephen Elop, considerat pana recent candidatul preferat pentru postul de CEO.

Ballmer a anuntat in august ca se va retrage intr-un an de la conducerea Microsoft. La scurt timp, Microsoft a anuntat preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia. Elop, directorul Nokia pana la realizarea tranzactiei si fost angajat al Microsoft, a fost considerat principalul candidat pentru inlocuirea lui Ballmer.

Elop a ramas o optiune importanta, dar in ultima peiroada a avut loc o reorientare catre Mulally, care are o experienta mai bogata in revigorarea companiilor cu probleme.

Un alt candidat important este Tony Bates, unul dintre directorii Microsoft si fost CEO la Skype, au afirmat sursele AllThingsD.

Mulally nu a intrat inca in negocieri formale pentru un contract, dar discutiile cu acesta privind postul la Microsoft au fost serioase, au adaugat sursele citate.

Una dintre persoanele cheie in selectia viitorului director general este presedintele si cofondatorul Microsoft Bill Gates. Gates a renuntat in urma cu cinci ani sa mai lucreze cu norma intreaga la Microsoft, pentru a se dedica activitatii organizatiei caritabile Bill & Melinda Gates.

Surse apropiate situatiei au afirmat, insa, ca Gates petrece tot mai mult timp in ultima perioada la Microsoft. Gates este unul dintre cei mai mari actionari si membru in comisia care il va selecta directorul general.