„Intrebarea este cum putem urni din loc economia”, spune Skinner, citat de cotidianul britanic. In loc sa reduca numarul de locuri de munca, America ar trebui sa renunti la taxe si impozite, mai ales in ceea ce priveste comunitatea de business.

„Platim cele mai mari taxe corporate din lume. Ar trebui sa existe un etalon”, este de parere oficialul companiei de fast-food.

Intrebat despre imprumuturile federale, directorul McDonald`s spune: „Nu este un subiect tocmai bun...Guvernul trebuie sa cheltuiasca mai putin. Sa ne crestem economia, sa ne crestem PIB-ul si sa fim capabili sa facem acest lucru intr-un stil organic, nu prin alte imprumuturi si majorari de datorii.”

„Clientii lantului McDonald`s au nevoie de mai multa claritate a problemelor legate de sanatate, de pilda. Insa pana ca toate acestea sa fie definite si puse la punct, vom continua sa avem in vedere environmentul fragil, in special pentru increderea consumatorilor nostri”, spune Skinner.

Interventia managerului de la McDonald`s va fi comentata intens de oponentii presedintele american Barack Obama, care au demarat o dezbatere la Washington viazvi de deteriorarea finantelor Statelor Unite si a ratei ridicate a somajului. In timp ce democratii si republicanii se cearta referitor la campaniile electorale din 2012, lucrurile se rezuma la „cosmarul celor 9%”, atat din punct de vedere al deficitului bugetar, cat si al somajului crescut.

Datoriile federale au urcat la 15 trilioane de dolari (9,4 trilioane lire sterline), iar ratingul de tara al Statelor Unite a fost recent retrogradat de Standard & Poor`s.

Fidel unei singure companii timp de patru decenii

Avand in vedere faptul ca Skinner este un lider care a realizat o schimbare de directie a lantului McDonald`s, comentariile sale vor rezona pe intreaga suprafata a Americii. Compania sa este printre putinele intreprinderi din SUA care inca face angajari semnificative. La nivel global, peste 50.000 de persoane lucreaza in lanturile de fast-food McDonald`s.

Compania americana si-a anuntat cresterea vanzarilor pentru 100 de luni consecutive. Actiunile McDonald`s au crescut de peste sapte opt ori in ultimii opt ani, si anume de la 12 dolari (in 2003) la 93 de dolari – cat sunt cotate astazi.   

Skinner a patruns in companie ca manager de magazin in urma cu 40 de ani. Din 2004, a devenit sef executiv.

Citeste si:

Aproape 90% dintre romani accepta joburi sub nivelul de pregatire. Care sunt motivele

Cea mai mare investitie a lui Warren Buffett din ultimii 15 ani. Ce suma incredibila a pompat miliardarul in trimestrul al treilea