Conform soluţiei pronunţate miercuri, consorţiul care s-a ocupat de insolvenţa combinatului vâlcean până acum - ROMINSOLV S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L., au fost desemnaţi provizoriu lichidatori judiciari, urmând să primească o retribuţie lunară de 1.000 lei.

"În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii de către consorţiul de administratori judiciari, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii şi dispune predarea către consorţiul de lichidatori judiciari, în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă", se arată în hotărârea instanţei din Vâlcea.

Această hotărâre poate fi atacată cu recurs în decurs de 7 zile, termenul de fond în acest dosar fiind stabilit pentru data de 18 septembrie.

În luna noiembrie a anului trecut, Chimcomplex S.A. a cumpărat, cu 127 de milioane de euro, cea mai mare parte a activelor Oltchim, între care secţiile: Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane şi parţial VCM/PVC 1, dar a preluat şi 1.164 dintre salariaţii de la Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, în luna iunie 2018, a fost finalizat şi contractul de vânzare încheiat cu Dynamic Selling Group SRL, care a cumpărat cu peste 12 milioane de lei Divizia Materiale de Construcţii Ramplast.

Activele companiei vâlcene care nu s-au vândut - Divizia Vâlcea, compusă din şase compartimente şi un sector al unităţilor în conservare şi Divizia Bradu-Piteşti, cu patru compartimente şi un sector cu unităţile în conservare, au rămas în administrarea Oltchim.

Combinatul se află din ianuarie 2013 în insolvenţă, acţionarul majoritar fiind statul român, prin Ministerul Economiei. Din luna februarie a acestui an, societatea a rămas cu 177 de angajaţi.